Saturday, March 14, 2015

Pencarian Geng TBO...

PENCARIAN GENG TBO .!!
image
Apa tu..TBO..??
Mesti ramai yg ingat..mcm geng nak tgk wayang kann…??..iskk…bukan laa…ada ke rupa saya nie kaki wayang…lebih syok tgk wayang kat rumah..kan semua dh ada sekrg nie…tekan je suis..padam kan lampu…pasang LCD projector ..dah siap wayang kat rumah…senangg!!..
tapi..bukan geng tu yg saya nak cari…
GENG TBO nie…adalah geng2 yg sukaaa nak BUAT DUIT…Tapi secara santai dan paling bestnya secara PART TIME…sbb..saya nk kongsikan formula THE MAGIC OF PART TIME..dgn MODUL TBO..!!
Mudah je..semua kat hujung jari …santai2 dengan family atau kat mana pun anda berada..(janji ada line tenet laa)…haa…dah bole buat TBO dan buat DUIT.$$$$…
Boleh percaya ke..???
Ok..kalau anda tak percaya…anda cer tengok pic saya tu…tu laa org2 yg dah berjaya buat TBO..kak aini tu…sehari dpt RM3000..yg dapat RM500-1000 sebulan…alhamdulillah…memang ramai…isk2..kalau tak..tak kan laa sales sebulan mencecah 2 Juta…iyer tak…??..mcm CDM Norazlin tu…6 angka tauu sebulan…anda nak???



Ok…senang jer dgn TBO nie..kita buat keje…ikut Modul yg diberikan…tinggal nak COPY N
PASTE jer…haiii…mudahhh sgtttt…smpai kak aini pun bole lajuu kerass tu..psstt…semlm..en abg dia siap belikan lappy baru tau…hehe..best ke tak bestt tu..???
So…kalau anda berminat nk JOIN GENG TBO kami…dan KUASAI FORMULA THE MAGIC OF PART TIME……
PM SAYA @ Feena Radzi (fb)
Atau WA +60107603454
Pasti sy akn cuba reply
laju2..sbb..geng TBO nie…cukupp ramai peminatnya…ramai yg nak merisik2…cuma..sapa cepat dia dulu laa…
Penyertaan sya LIMITKAN KPD 10 org shj …sbb saya nak bagi anda
BETUL2 KUASAI ..
FORMULA
THE MAGIC OF PART TIME
DGN GENG TBO..!!
Bertindak sekrg..!..Andakah 10 org itu..??..anda berani…??…

Saturday, March 01, 2014

BVSM Day

Alhamdulillah..
Telah berlangsung dengan jayanya petang tadi..

Tahniah semua crew STG yang terlibat dalam menjayakan BVSM Day di Johor Bahru..

Offer BVSM kini dibuka untuk semua..
Pm/whatsapp/call 0107603454..
Sementara stok masih ada..


Posted via Blogaway

Friday, February 28, 2014

Sabun Marine Essense

SABUN MARINE ESSENCE a.k.a SABUN CERAH KETI..??

KELEBIHAN/MENGANDUNGI :

Garam Buluh
Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
Antioksidan, anti-penuaan.
Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.

Aloe Vera
Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

Patut la ramai yang suka sebab tengok khasiat sabun marine essense ni teruja betul. Malah harga pun berpatutan. Then sesuai untuk satu family.

Sekotak ada  3 ketul sabun. Sebesar telapak tangan, u..
Nak jimat boleh potong kepada beberapa bahagian.
Memang berbaloi pakai untuk seisi keluarga.

Penyimpanan
Macam sabun lain jugak
Simpan di tempat dingin dan kering. Letakkan di tempat yang kering selepas digunakan..

* Sabun ni boleh di potong dua/3/4! untuk penjimatan!

* 3 ketul ni boleh tahan sampai 3, 4 bulan!

-FeenaRadzi-


Posted via Blogaway

Seminar Minda Magnet Rezeki

>>JANGAN BACA....INI TENTANG M.M.R<<

....Jika anda yang pertama, WAJIB BACA SAMPAI HABIS.
....Jika anda yang kedua, abaikan posting ini dan jika anda berhati baik, sampaikan kepada yang orang yang pertama.

...BANYAK MASALAH? Jika tiada masalah, anda tak pe

rlu hadir.
...FIKIR NEGATIF? Jika sentiasa positif, anda tak perlu hadir.
...REZEKI LANGGAR DINDING? Jika rezeki deras macam ferari, pun tak perlu hadir. 
...DUIT BOCOR? Jika simpanan RM100,000, anda tak perlu hadir.
...KELUARGA KELAM-KABUT? Jika keluarga bahagia, anda tak perlu hadir.
...HIDUP STRESS? Jika tenang, pun tak perlu hadir.

SEMINAR INTENSIF MINDA MAGNET REZEKI, Seminar hujung minggu yang telah merubah hidup ramai orang dari biasa-biasa menjadi luarbiasa sihat, luarbiasa bahagia, luarbiasa kaya dan luarbiasa berjaya serta diberkati-Nya. Insyaallah. Kini meletupppp dan menjadi Fenomena satu Malaysia. Hampir 3000 orang telah menyertainya.

Kami kongsikan teknik-teknik yang TERUJI DAN TERBUKTI untuk menjemput energy rezeki supaya suka datang dan melekat2 pada kita, dengan izin Allah. Menjemput rezeki lebih mudah daripada mencari rezeki.

~ berdoa dgn cara, bahasa & masa yg tepat supaya permintaan kita cepat di'layan' olehNya
~ Anda 'terpaksa' naik pangkat 
~ 'terpaksa' lebih bahagia dlm rumahtangga - pasangan sentiasa menjaga hati kita ( >>JANGAN BACA....INI TENTANG M.M.R<<

....Jika anda yang pertama, WAJIB BACA SAMPAI HABIS.
....Jika anda yang kedua, abaikan posting ini dan jika anda berhati baik, sampaikan kepada yang orang yang pertama.

...BANYAK MASALAH? Jika tiada masalah, anda tak perlu hadir.
...FIKIR NEGATIF? Jika sentiasa positif, anda tak perlu hadir.
...REZEKI LANGGAR DINDING? Jika rezeki deras macam ferari, pun tak perlu hadir. 
...DUIT BOCOR? Jika simpanan RM100,000, anda tak perlu hadir.
...KELUARGA KELAM-KABUT? Jika keluarga bahagia, anda tak perlu hadir.
...HIDUP STRESS? Jika tenang, pun tak perlu hadir.

SEMINAR INTENSIF MINDA MAGNET REZEKI, Seminar hujung minggu yang telah merubah hidup ramai orang dari biasa-biasa menjadi luarbiasa sihat, luarbiasa bahagia, luarbiasa kaya dan luarbiasa berjaya serta diberkati-Nya. Insyaallah. Kini meletupppp dan menjadi Fenomena satu Malaysia. Hampir 3000 orang telah menyertainya.

Kami kongsikan teknik-teknik yang TERUJI DAN TERBUKTI untuk menjemput energy rezeki supaya suka datang dan melekat2 pada kita, dengan izin Allah. Menjemput rezeki lebih mudah daripada mencari rezeki.

~ berdoa dgn cara, bahasa & masa yg tepat supaya permintaan kita cepat di'layan' olehNya
~ Anda 'terpaksa' naik pangkat 
~ 'terpaksa' lebih bahagia dlm rumahtangga - pasangan sentiasa menjaga hati kita (BESTnyerrr) 
~ 'terpaksa' dapat anak2 yang baik dan boleh belajar tanpa pengawasan ~'terpaksa' di sukai oleh orang sekeliling 
~ biz sedia ada terpaksa 'boom' 
~ kita akan merasa tenang dan bahagia dan yg paling penting dapat menutup kebocoran wang... dan banyak lagi!!

MMR PENANG 8/3/14
MMR JB 21/3/14

DAFTAR DAN PM SY A.S.A.P 0107603454


Posted via Blogaway

Maafkan saya..

Maaf..
Sebab lame menyepi..
Kesibukan membuatkan saya xsempat nak update blog..

Will make sure dis blog alive again..
Many many updates need to be done..
Yeah..!!


Posted via Blogaway

Sunday, December 30, 2012

Blog ku dah bersawang..

Assalamualaikum...
Dah bersawang dah blog ni..


Maafkan saya... Bukan bermaksud mendiamkan diri..
Tapi sibuk dengan cuti2 Malaysia.. Berbisnes semasa cuti... Menghabiskan masa dgn keluarga..


Lagi2 pula tengah mabuk ni.. Alhamdulillah..rezeki ku semakin murah.. berkat kesabaran.. berkat doa semua..Berkat mengamalkan V3SR seperti yg disarankan oleh mentor2 semua sejak selepas keguguran... (untuk mengetahui maklumat lanjut mengenai v3sr, boleh hubungi saya.. ^__^ )


Aku disahkan hamil lagi... sekarang dah masuk 3bulan.. memang fasa mabuk.. tapi memang nyata berbeza dengan masa mengandungkan Huda dulu.. Bersyukur sgt diperkernalkan dengan Smart Tycoon Group.. yang menjadi pelopor kepada BioEver Krim.. (walaupun mentor2 semua dulu memang master dalam Premium Beautiful, Bioaura, Biozone dll)


Tetapi mereka juga membuat research mengenai penggunaan Bioever nanotechnology cream.. yang mempunyai mcm2 kebaikan (dengan cara sapuan tepat yg hanya boleh didapati oleh Konsultan smart Tycoon Group sahaja)


Berbalik pada cerita fasa mabuk tadi.. Percayakah anda yg Bioever Krim boleh membantu anda mengurangkan mabuk??? ya betul.. itulah yang memang dapat dikesan sejak diperkenalkan dgn krim ini.. Tak percaya?? Meh hubungi saya.. hihihihi..

Lagi satu berita yang memang menggembirakan... Incek Asben dapat bertukar ke Johor Bahru.... Alhamdulillah.. Syukur...  Saat yang dinanti2kan.. Terima kasih Allah.. Terima kasih pada semua yg mendoakan.. Semua ini terjadi selepas suamiku mengikuti ku ke Seminar Minda Magnet Rezeki.. TQ Allah.. Kau makbulkan doa kami bersama...

Selepas ini boleh la kami menjalankan tanggungjawab kami sekeluarga.. bersama2 suami n Huda.. di rumah baru kami yg sudah 80% siap... bersama2 menantikan baby yg bakal lahir ini...
TQ Allah...TQ mak abah..tq mak mertua.. TQ ahli keluarga semua.. TQ sahabat2.. kerana menjadi 'tulang belakang' ku selama ini..

Semoga kita semua kaya dan berjaya di dunia & akhirat.... amin...


 Nota Kaki: mencari idea untuk 'make up' my blog.. sempena tahun baru.. Azam baru... yeah...
 



Thursday, September 27, 2012

Testimoni Minda Magnet Rezeki (MMR)


Great sharing from Intan Diana Roslan (Account Relationship Manager, RHB) about Seminar Minda Magnet Rezeki (MMR). 
Sharing is caring. 
MUST SEE!!!
Semasa Program MSR, Sis Intan Diana share secara ekslusif apa yang dia dapat sejak bersama Smart Tycoon Group sejak akhir bulan Januari 2012 lepas. Beliau dan suaminya mmg peserta tetap Seminar Minda Magnet Rezeki (MMR) again and again datang re-charge.. Dari 1st Seminar lagi sy perhatikan banyak yang mereka dpt cthnya suaminya dpt transfer dr Kuantan ke Pasir Gudang dgn gaji double hanya selepas 2 hari mereka sama2 wish di wishcard. 

Cerita semalam (Intan, akak share utk inspired kawan2 lain ya dear).. semasa g re-charge MMR April lepas, beliau tulis wish nak RM10K antara lainnya utk bantu ringankan beban parents bila adiknya nak masuk U... kebetulan masa tu dia tgh buat loan, so dia wish supaya loan dia ada lebih 10K dr yang betul2 nak guna utk upgrade stok barang biz. Tup2 dapat ngam2 je utk biz.. Then, dia keluarkan semuanya, beberapa hari selepas itu, bila dia update akaun ada balance lagi RM10K...so dia ke kaunter bank dan chek..mmg staf tu kata 'betul, ini duit puan, tak salah masuk pun'

Then katanya rezeki masuk dari banyak sumber dan last sekali katanya dia di offer naik pangkat sebagai Manager Commercial Loan Dept, RHB.. naik pangkat mestilah naik gajikan.... latest - di saat semua staf merungut sebab increment 3% jek thn ni, dia senyummm aje... dan baru ni dapat offer dr bank lain yang nak bayar dia 30% dr gaji yang di offer... (sure lah banyak yang dia pertimbangkan sebelum kata 'Ya' atau 'TAK')

Intan ni yg saya perhatikan mmg kuat semangat dan mmg willing utk kerja keras... Pastu alhamdulillah, dia berjaya bawa suami dia< Norhidayat Sarman ke MMR (ya Allah.. sy mmg tak boleh lupa dia punya muka 2jam pertama tu... kakaka..muka boring + tak suka...hahhaha).. tapi bila dia nilai..ini bukan ilmu main2 atau cikai2..confirm berbelas/puluh ribu kena bayar kalau g Seminar kat luar...hmmm... pastu mmg 120% komitmen dalam seminar...alhamdulillah setakat ni, mereka berdua antara yang paling banyak dapat apa yang di wishkan...Tq Allah....
 Kami juga menawarkan seminar ini kepada umum dengan harga yang jauh lebih rendah dr yang di tawarkan oleh syarikat lain...

 Berminat dengan Seminar Minda Magnet Rezeki?
Boleh pm inbox @ email saya
Facebook: Feena Radzi
Email: syaina_9@yahoo.com

Wednesday, September 26, 2012

BBplus Kolagen-Wow!! Kalah Goreng Pisang Panas!!!

Kredit to CDM Norazlin Nordin.
Produk baru BBPlus Kolagen.
Masing2 dah sesak nafas sebab order 1 set (buy 4 boxes free1 box) dapatnya 1 kotak
Tak sampai 2 minggu keluar dah habis lebih 4000 kotak!!
Jumaat lepas sampai hq dan tadi nak order lagi..pun sudah habis!!
MasyaAllah....

MESTI ADA YANG BERBEZA BERBANDING 
KOLAGEN2 LAIN di pasaran
sampai havoc 1 Malaya!!
Rupa2nya :

 Tak habis lagi sekotak, dah nampak beza kulit wajah dan badan.
Kulit kian halus dan mulus. Serinya berbeza walaupun tanpa makeup.
  Rasanya sedap seperti minum ribena
Anak2  pun suka nak menumpang minum

Saya ni memang suka beli kolagen, soy kolagen la... marine kolagen la 
ox's kolagen (haiwan) je tak try sb berbau sikit (erkkk..molot ni mmg..nak yg sedap aje)
Kebanyakan kolagen tak habis makan sb tak berapa sedap walaupun dah dicampur coklat dsbnya
terbayang2 rasa tepungnya esp yg soy kolagen... 
Pastu kesannya pula lambatttt....
abis kotak kedua, hasilnya suam2 aje..dah start la malas nak minum...
Dengan BBplus,
Alhamdulillah .... sangat berpuas hati walaupun baru minum 3 hari
Kulit muka yg 'koyak rabak' akibat proses detox (keluar jerawatttttt sambung menyambung)
(Selepas makan seafood + tangan gatal tak boleh diam picit dan kutil jerawat )
Tiba2 jadi moist, smooth dan jerawat tu stop tumbuh
Kalau tidak tu, setiap pagi memang ada aje .. iskkk
Jerawat yg di picit biasanya 'radang' dan 'berisi' balik
Pagi ni kecutt... sukanya!!!!
SEBAB APA CEPAT ???
  dan ini antara perbezaannya 
Bagaimana ia berfungsi??



 10 Keunikan BB Plus:

 
1. Dos yang Efektif
Hanya 1 paket (5g) setiap hari -  (lebih dr 5g - badan kita akan terus kumuhkan keluar)
2. Kandungan peptida kolagen yang kaya dan tersedia
Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap - halussss
 
3. Selamat
Risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah. Bebas daripada bahan beracun  (itulah sebabnya kolagen ikan laut dalam yg dipilih)
 
4. Perlindungan antioksida tambahan
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas
 
5. Anti Alahan dan Anti Radang
Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. - di pasaran setakat yg sy jumpa hanya ada 2 jenama yg mengandungi OPC iaitu BBplus dan 'tuttttt'....:):)
6. Ko-faktor tambahan
Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen ( penjual kolagen lain di pasaran biasanya akan offer vitamin C juga utk di 'consume' sekali)
 
7. Meningkatkan Kualiti Kulit
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi
8. Manfaat Tambahan
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang membantu mengurangkan kesakitan akibat osteoarthritis.
 
9. Rasa Enak
Rasa enak campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle, tiada bau ikan
10. Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes.
 Secara ringkasnya BBplus kolagen :
Ramuan
Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Inulin, Kolagen Ikan Terhidrolisis, Serbuk Jus Blackcurrant, Serbuk Jus Roselle, Serat Apple, Isomaltulos, Sukralos

Cara Pengambilan untuk Kecantikan dan Kesihatan
  • Campurkan 1 Paket BB Plus Dalam 150ml air
  • Elakkan menggunakan air panas
  • Kacau & Minum (Mudah Larut Tanpa Guna Shaker)
  • Minum Sebelum Makan @ Sebelum Tidur 

kecuali

Pesakit Buah Pinggang
Vegetarian
Allergic Seafood
Pregnant Women (sepatutnya OK, tapi Dapatkan je la Khidmat Nasihat Doktor)
Promotion!!!!!
Buy 4 
Free 1 Box
Free Crystal Tumbler
 (Jimat RM180)

Harga untuk sehari RM7.50 tanpa offer
dgn offer (4 free 1)

HANYA
RM6.00 shj !!


Kat bawah ni perbandingan antara BBplus dengan kolagen2 lain yang se'maqam' kualiti dengannya (klik utk besarkan)



So, wait no more!!
Sapa yg nak BBPlus, nak jadi biz partners/konsultan juga dialu2kan.
Bonus mmg best walaupun buat secara part time!!
Semuanya akan kami coach
 
dan paling best.... dengan produk ni juga anda berpeluang
melancong ke Korea/ Kunming... bestnyerrrrr...


 
Call to get yours, Hurry!!

BB Plus Collagen

Tadaaaa... Perkenalkan produk terbaru kami... Jom baca kisah ini...




Apa itu Kolagen ?

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). 
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buah pinggang,jantung serta sistem limfatik.

Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

  • Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi
  • Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata
  • Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim
  • Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.
  • Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.



FUNGSI KOLAGEN
  • menghasilkan asid amino  penting seperti :
  • lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
  • hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan     tulang glisin -melembapan kulit.
  • alanin, prolin  dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan  kulit   lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
  • arginin -memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
  • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
  • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
  • menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
  • menampung air dalam tubuh.
  • meningkatkan penyerapan kalsium.
  • menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
  • meningkatkan isyarat induksi
  • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara  kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit. 
Selain daripada itu, kesan lain akibat kekurangan kolagen adalah seperti berikut:
  • kulit kusam
  • tak bermaya
  • tiada seri
  • kulit kedut dan mula kendur
  • pigmentasi kulit 
  • cepat letih dan lesu
  • sakit badan dan sendi
  • mudah lupa
  • kurang penglihatan

KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN



  • Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung
  • Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
  • Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
  • Berat molikul rendah daripada 1000 adalah  lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000.
  • Menyediakan  predigested collagen  telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
  • Kolagen ikan  dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
  • Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
  • Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
  • Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk  pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
  • Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
  • Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
  • Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
  • Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak  diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
  • Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
  • Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
  • Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
  • Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
  • Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
  • Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
  • Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
  • Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
  • Ia membantu menegang kulit dalam  melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
  • Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
  • Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.



Dapatkan BB Plus Collagen sekarang..
Great Deals....!!!!
Get Special Gift
Enjoy Distributor Price 
Kredit to CDM Norazlin Nordin..

Saturday, September 22, 2012

Maharani

HERBA MAHARANI
(Herba kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis)

Untuk maklumat lanjut mengenai Herba Maharani ni, boleh rujuk di E-Kedai saya... ada kisah benar bagaimana seorang gundik boleh jadi Maharani dengan khasiat Maharani ni....



Memula tak paham, pastu baru .. ooooh...  patut la dia bole jadi Maharani... ;):)

Saya share testimonial dari beberapa website.  Salah seorang pengedar Bai Feng Wan (BFW) atau lebih dikenali sebagai Herba Maharani dan jamu-jamu lain. Dari testimoni2 yg banyak nih, sy dpt rasa dulu group Pn Lela ni concentrate kat Maharani,... Kalau berminat, boleh dapatkan dr saya, stok baru sampai... mmg hott!! Mantap ! Mantap ! Mantap!



Adik angkat Lela mengalami masalah keputihan dan period yang tak stabil, kadang-kadang period datang lambat dan kadang-kadang datang period terlalu awal. Dia bertanya pada Lela supplement apa yg perlu dia amik untuk kurangkan keputihan dan masalah period tak menentu, dengar je masalah keputihan dan period tak regular ni Lela teru cadangkan dia amik Herba Maharani, u all nak tahu apa yg berlaku??? Selepas 2 kali pengambilan Herba Maharani, adik angkat Lela cakap dia dah datang period. Sah..Maharani ni memang superb dan yang penting kalau kita makan Herba Maharani ni, badan akan rasa segar dan cergas jerk.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Saya nak kongsi pengalaman ngan u all pasal maharani nih...xtau lah korang biasa dengar ke tak tapi yg pasti benda nih tengah top sekarang...mula2 my sister in-law yg offer kat i...i try lah..dan i trasa kesannya menakjubkan...dan i pun ask my family semua try...dorg try pun cmtu gak..i pun promote kat kengkawan...pun camtu..antara kesan2 yg dorg alami ialah, yg sorg tu dah lama kawin tapi xde zuriat..mcm2 dah dia cuba...lepas dia makan maharani ni dlm 3 kotak..(xhabis pun) dia mengandung..(alhmdllah-kuasa allah) tapi kurang2nya kita iktiar kan...
adik ipar i, dia sakit2 lutut, sendi2 dan migrain yg teruk skali..mlm xleh tidur...i bagi dia try...alhmdllah..sakit2 berkurangan dan skrang xde masalah lagi..dia masih lagi continue..my officemate lak..dia baru 1yr bersalin...kesan jahit dia masih terasa bila dia bersama ngn hubby..pas dia mkn maharani ni...dia xsakit lagi malah bertmbah sedap.my mom, biasalah dah veteran kan...haid bulanan dia makin hari makin kurang...dan pas dia amalkan maharani ni, haid dia dah normal..dan banyak seperti biasa...mcm2 lagi kesan dan kehebatan nya...thats y i nak kongsi ngan u all semua...

**Sumber testimoni dr salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Jiran saya, berusia akhir 26tahun, berat badan saya anggarkan 80kg , tinggi 160cm, menghadapi masalah haid yang tak menentu. Datang haid sekitar 7 - 8 bulan sekali. Lebih kurang 2 kali setahun je la dia period... Saya syorkan ambil herba ni, mulanya dia kata , dah try dah..tapi tak de perubahan. Bila saya tanya , dia kata cuma ambil 5 biji kecil sekali sehari. Saya sarankan dia ambil 25biji , saya kata , makan waktu malam nanti, sebelum tidur, (mungkin dos tak cukup memandangkan saiz badannya yang agak besar). Keesokannya, dia period.
**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Office mate hubby saya. Masalah keputihan. 3 hari selepas pengambilan (10biji sehari), 'discharge' keluar dengan banyak, bertukar warna menjadi kekuningan. Saya sarankan pengambilan berterusan. Selepas beberapa 'bola' , discharge berkurangan dan semakin pulih.
**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Pelanggan saya. Untuk amalan selepas bersalin. Dia mula mengambil pil maharani ini selepas seminggu melahirkan anak. 25 biji pagi dan malam. 7 kotak sepanjang berpantang. Tidak mengambil lain-lain herba, berurut, bengkung bertungku tu buat lah.. Dalam minggu pertama pengambilan, air susu (badan) bertambah, muka tidak pucat (berseri). Terasa sihat dan bertenaga sepanjang berpantang.
 



Katanya juga, mak bidan yang mengurut pun tegur, terkejut dan bagitau peranakan dia dah naik semula. ( bukan tokok tambah ni..mak bidan tu pun terus nak menjual herba ni ). Bayinya pulak (yang minum susu badan), mula-mula tu cirit-birit sedikit, (waktu ini dia hanya ambil 1x sehari sahaja). Selepas semua dah okay, pengambilam seperti biasa.

Apa yang boleh dilihat pada bayinya ialah kulitnya tidak banyak ruam seperti sesetengan bayi yang baru lahir. Istimewa untuk bayi yang menyusu badan apabila ibu mengamalkan herba ini, kulit anak akan jadi lebih cantik dan licin, anak dapat imunisasi, antibodi menjadi kuat. Tidak mudah jatuh sakit.

** Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Pengalaman ibu saya sendiri. Masalah sakit kaki dan lutut. Bekerja yang memerlukan banyak berdiri dan pergerakkan disamping mempunyai berat badan yang lebih , (gemuk la tu ) . Saya bagi je dia sekotak.. tak habis pun lagi sekotak tu, dia call saya, dia kata perut dia terasa tegang dan kemas, bangun tidur pagi, tak rasa sakit lagi pada tumit... Bengkak pada kaki semakin berkurangan. **ramai lagi mak cik - mak cik yang sakit lutut puas hati dengan produk ni**

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ibu mertua ku.. umur 51 (sewaktu pengambilan), mungkin ramai yang dah putus haid pada usia ni, termasuk ibu mertua saya, yang waktu itu sebulan ada, 2,3 bulan tak ade..tak datang period la. Saya syorkan pengambilan biasa , 10 biji kecil setiap hari. Selepas pengambilan, period kembali seperti biasa setiap bulan sehingga kini usianya 54 tahun. Tapi waktu haid tu lebih pendek , 3 ke 4 hari.


Tambahan info tentang monopouse : Ianya terjadi bila berakhirnya haid, ovari berhenti mengeluarkan telur sekaligus menurunkan kadar hormon estrogen (hormon wanita). Kekurangan estrogen pula akan mengakibatkan :-
-Punca kekenduran kulit dan payudara
-Esteoporosis (kerapuhan tulang)
-Kekeringan di vagina (masalah kepada hubungan suami isteri)
-Penyusutan tisu / otot vagina
-Berisiko sakit jantung
**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Office mate lama saya, usia waktu itu 40 tahun, ada 2 org anak lelaki, yang bongsu berusia 13 tahun. Teringin nak dapat anak perempuan. Dah banyak mencuba pelbagai herba. Saya syorkan la herba maharani, pengambilannya secara berterusan dan istiqamah, alhamdulillah, tak berapa ingat mungkin selepas setengah tahun, kakak ni disahkan mengandung , tambah lagi seronok..dapat baby girl

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@2

Kawan baik saya. Masalah penat dan keletihan. Rutin hariannya yang buat 2, 3 kerja sehari. Start dari jam 5 pagi buat kuih untuk jualan, 9pagi - 6ptg di ofis, 8-10mlm mengajar kelas tuisyen. Saya kata dia 'gila kerja'. Masalahnya ialah, lepas jam 10 dah tak larat..letak kepala je, ,hubby melenting . So selepas pengambilan, ternyata kemampuan herba maharani memberi "extra energy" dan juga mengaktifkan hormon androgen (hormon seks) berkesan sekali. Tak lagi masam-masam muka ngan hubby. Bahkan katanya..lebih hebat dari sebelumnya. Tambahan info : 1 x hubungan suami-isteri = 30 minit berjogging = 45 minit berbasikal. So tak nak ke?

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@22

baby...actually herba ni byk khasiat dia, bermacam2...especially utk pengaliran darah..saya makan ni bukan utk ngandung, cuma ambik khasiat dia jer utk tubuh badan yg sehat. Tapi kalo dah ngandung tu...alhamdullillah la.. it's good utk keputihan, dia memang mencuci rahim... cuba la!!

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@2

Assalamualaikum....Emm semalam baru saya suruh hb belikan. Dah ada kat umah pun. Lawanya kotak dan tempat letak tu..So yg macam telur tu kita kenappotong ekk. Belum lagi mencuba insyaallah esok baru nak mula makan. Sebab beli kakak ipar bagi tau yg adik dia makan dlm 2 kotak then alhamdulillah mengandung setelah sekian lama tak de anak (yg sulung dah 9 tahun). So tu yg semangat berkobar2 tu. Dan sambil tu nak servislah kot2 part mana yg longar kan .

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

bagi yg sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat, pil ni mmg khusus untuk kesuburan rahim, mengaktif dan meningkatkan hormon..membetulkan aliran darah..antara fungsi2 yg dpt membantu bagi mendapatkan zuriat.dinasihatkan amalkan selama sekurang2nya 4-5 bulan bagi mengetahui tahap kesesuaiannya..insyallah bagi yang sesuai..dgn izin Allah akan mengandung dlm tempoh tersebut.

bagi yg bermasalah dgn period pulak..kalau senggugut..bulan pertama selepas ambil kotak permulaan tu akan rasa sakit berkurangan, sekiranya terus amalkan makan bulan ke 2, ke 3 dan seterusnya..sakit senggugut akan hilang..boleh stop makan atau teruskan.

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

'Dear kengkawan....sut nak berkongsi pengalaman sut setelah memakan ubat ni (BFW)... sebelum tu nak bagitau, sut tak dipengaruhi oleh sesapa untuk buat posting ni.... saje je nak syer pengalaman...sut kawin lebih dari 6 tahun... dan masih tak dikurniakan cahayamata.Sut dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali...

Dalam masa yg sama, sut pun ada buat posting juga pasal masalah sut ni, kemudian sut terima pm dari riss mengenai BFW ni, then sut pon order, ecceli untuk sahabat sut yg sehingga kini pon belum ada cahayamata, konon-kononnya nak soh dia jadi experimental laa....., oleh kerana nak dijadikan cerita, sahabat sut ni tak dapat menerima BFW ni, kerana beliau sedang menjalani treatment dan katanya tak moh campur ubat... nak tak nak, sut sendiri makan BFW ni... tu pon lepas 1-2 bulan terbiar kat rumah.... then lepas suami sut bising-bising pasal beli BFW tapi tak makan-makan..., then sut pon makan....,

nampaknya Al-Hamdulillah, lepas makan BFW ni..., rasa badan makin cerdas & cergas plak..... Tapi sebelum puasa hari tu,.., sut ada pergi sengseh kat tempat sut..., konon-konon nak try tradisional cina punya cara gak... tapi ubat cina tu tak makan sampai sekarang pasal suami dan ada sorang porumer namanya virgomal tanya... halal ke ubat tu???? memandangkan sut pon ragu-ragu kandungan ubat singseh tu..., sut tak makan... just continue makan BFW ni..

Nak dijadikan cite lagi.... hari isnin lepas sut berconfy ngan virgomal, sut bagitau pasal period sut yg sepatutnya dah datang tapi tak datang-datang lagi... then sut decide, nak buat urine test..., semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.... hati ni berdebar plak... maklumlah.... tak sangka positive....then tengahri semalam, sut pegi klinik nak double confirm betul ke sut pregnant..... Al-Hamdulillah..... dokter mengesahkan sut pregnant dah 5 minggu....Akhir kata, sut nak ucapkan terima kasih pada riss kerana memperkenalkan BFW ni serta rakan-rakan yg memberi sokongan kepada sut.... terutama kepada virgomal... Walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah....

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

i baru try ari tuh... lam bula pose ari tuh i dtg bulan dua kali tak tau kenapa lah... mula saya mkn saya rasa pening2 n sakit kepala pastu saya berenti sebab dtg bulan balik ... baru sebelas ari lepas period saya period balik....tapi mkn bai feng wan ni mmg best bdn rasa sedap ringan jer sebab dia keluarkan angin, senggugut pun takde..... ingat lepas period ni nak mkn balik, saya pun sebenarnya nak try concieve jugak sebab dah lima thn ni takde lagik...

quote 2:cincin nak share satu benda happy with all forumners..hmm.. first time cincin pegi seminar nak dengar pasal produk bai feng wan nih (masa tu belumlagik jadi member).. abg tu ada cakap yg org makan supplement ni boleh mengaktifkan hormon.. dan ada kes org yg dah lama wanting to get pregnant mengandung lepas few months makan bai feng wan (BFW) nih..masa tu memang my sis in law dah mencari2 byk benda utk pregnant.. dia dah try fertility pills from dr for few years tapi tak menjadi..

masa seminar tu cincin pun tanya la few things pasal BFW ni..and lepas tu terus cincin join and syorkan dekat sis in law..and semalam.. tetiba my sis in law call... dia dah pregnant 7 weeks! dia makan BFW ni for 4 months!!! amazing right.. i feel happy for her.. dia lagila happy sebab dah tunggu for 4 years utk pregnant! walaupun cincin tak jamin org yg makan supplement ni akan pregnant (tu kuasa Tuhan kan) tapi supplement ni really helps.. :bg: cincin sendiri makan dan rasa perbezaan dia..

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

June nak update sikit topik ni...bukan apa, saja nak kongsi pengalaman... saya pernah ambik fertility pills dari doktor untuk pregnant tapi so far tak ada apa2..June juga pernah buat operation for PCOS...tapi hampa. Cian!. Period tak teratur adalah masalah utama. So Riss suggest utk try bfw sebelum topik ni dibuka. Last period saya pada bulan Jun..so julai dan ogos takde..dah buat pregnant test, tapi kosong laa...

then sept. cincin suruh try makan..1 minggu pastu period ada semula...masa makan ubat tu..macam2 rasa badan ni...mungkin byk penyakit kot!!..angin je memanjang..bukan angin yg keluar je..angin yg pusing satu badan pun ada..kesian hubby saya melayan tengah-tengah malam..picit-picit sikit..Now saya rasa nak makan lagi bfw lepas habis period nie..nak try utk aturkan period dan Insya-Allah kalau ada rezeki yg diberi...June teramatlah bersyukur..Amin...

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Mai start mkn last month beli dgn vouge. ni tengah tunggu keputusan keberkesanannya. tapi masa mula2 mkn tu memang rasa cam nak terkeluar sebab bau busuk. badan memang rasa panas tapi yg bestnya bangun pagi bdn dah tak rasa sakit2 lagi.

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

babyKita amik BFW ni untuk maintain sebenarnya..untuk melegakan sakit-sakit lepas bersalin dulu ...bukan untuk pregnant...tapi nak buat camne ambik sekotak je terus pregnant hehehe..mungkin tak de masalah kot...sebab benda ni menyuburkan rahim

**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

** Kalau ke luar negara, Maharani ni pasti jadi kemestian, itu la pasal saya tak payah pakai tebal-tebal sangat baju...kita akan rasa kurang sejuk... rasa sejuk sampai ke tulang tu pun kurang sangat...best..best..

Hanya RM65 shj sekotak (ada 6 bebola, yang setiap satu boleh dimakan 2x)
-makan sekotak pun, suami confirm dah tegur-

Jangan tunggu-tunggu...Jom hubungi saya...
Facebook: Feena Radzi
Email: syaina_9@yahoo.com